80 kg kakel = tyngre gods?

Historien om p-boten fortsätter. Tidigare i veckan kom ett beslut från Polisen där de inte ville ge oss rätt... :( Vi har dock författat ett nytt brev och dessutom tagit kort på skylten utanför vår port. Tycker nog att 80 kg kakel borde räknas som tyngre gods...

image111
2007-07-13 @ 10:06:57 Allmänt Kommentarer (6)

Färgglatt

Innan vi köpte lägenheten ställde vi oss i kö hos JM för att eventuellt hitta någon nyproducerad lägenhet... JM gör sig dock fortfarande påminda lite då och då när deras tidning "entré" dimper ner i brevlådan. En rätt trevlig liten tidning med en hel del inspiration.

Kanske man skulle frångå det svartvita och satsa på något mer färgglatt... Varför inte grönt kanske? :)

image110
2007-07-13 @ 09:55:00 Inredning Tapeter Kommentarer (2)

Duschväggar

Förra veckan shoppade vi loss på Coop bygg och fick med oss en duschvägg hem. Dessvärre börjar vi inse att den är nog lite för stor för vår lilla toalett... så nu börjar jakten på ett par mindre duschväggar. Har hittat en snygg från IFÖ som inte har några handtag. Rätt snyggt att slippa de där knopparna och istället öppna via listen...

image109

2007-07-11 @ 16:53:07 Badrum Kommentarer (8)

Heta kandidater

Just nu pågår arbete med att sänka taket på toaletten och fälla in spottar. Gipsskivorna är på plats och det som kvarstår är att få upp microliten och sedan måla... Vi har också så smått börjat fundera på vilka tapeter vi vill ha i vardagsrummet. Helst vill ha några svartvita! Har länge älskat medaljongtapeter, men börjar nästan tröttna lite på dem... Så hetast kandidater just nu är dessa snygga tapeter ur kollektionen "Look" från Midbec.

image107

image108

2007-07-10 @ 15:41:00 Tapeter Vardagsrum Kommentarer (6)

Bara smådetaljer kvar

Nu är plattsättarna klara med sitt jobb och toaletten har blivit kanonsnygg. De jobbade på till halv elva en kväll för att hinna få till det så snabbt som möjligt! Grymt bra jobbat! Det som kvarstod för oss att göra när de var klara var att lägga en siliconfog i alla hörn och längst ner mot golvet. Som vanligt åkte vi till K-rauta för att inhandla silicon i vit och grå färg. När vi sen skulle lägga fogen mot golvet såg siliconet väldigt svart ut... Eftersom vi aldrig gjort det där tidigare tänkte vi att det ljusnar väl när det torkat. Problemet var bara att de på K-rauta hade förväxlat korkarna till siliconet och vi hade fått med oss en svart tub hem... Suck! Då var det bara att försöka skrubba bort allting igen och börja om. Efter ytterligare ett par timmars arbete och med mycket ömma fingertoppar fick vi i alla fall till en fin grå siliconfog! :)

Det sista som kvarstår att köpa in är smådetaljer som tvättställsblandare, krokar etc. Har sett att Gustavsberg har många snygga badrumstillbehör...

image106
2007-07-06 @ 16:15:55 Allmänt Kommentarer (8)

Nya inköp

Nu har plattsättarna jobbat på i 4 dagar med toaletten. Riktigt spännande att se hur det tar form. Det börjar dock bli stressigt att hinna köpa all inredning till toaletten. Trots att vi letat badrumsinredning sedan lång tid tillbaka har vi inte riktigt kunnat bestämma oss... förrän igår då vi slog till och köpte både blandare, underskåp och spegel! :)

Blandaren är från Tapwell (modell TVM7200)...

image98Underskåpet, i högblankt svart, kommer från Vedum (modell Sanity) och är ca 50cm brett. Tvättstället har vi sedan tidigare köpt på Bauhaus (ser ungefär ut som det på den högra bilden)...

image100image101

Spegeln är från Aspen och tillhör serien Viskan ...

image103
2007-07-03 @ 16:12:15 Badrum Kommentarer (6)

Bomullsbröllop


Igår firade vi bomullsbröllop - dvs hela 1 år! :) Dagen till ära flängde vi runt på stan och letade efter toalettstol och tvättställ. Romantiskt värre! :) Däremellan hann vi dock med en mysig middag på Hermans med Mellanöstern-buffé. Jättemysigt ställe med utsikt över hela Stockholm.

image95image96

I sedvanlig tradition hade vi fryst in den översta delen av bröllopstårtan som vi myste med framåt kvällen.
image97
2007-07-02 @ 15:59:35 Allmänt Kommentarer (8)

Flytthelg

I helgen har det flyttats för fullt. Inte visst jag att vi hade så mycket saker... men en hel lastbil blev det! Trots att vi hade packat massor av kartonger tidigare under veckan och trots att vi fick massor av hjälp av våra snälla kompisar tog det hela fredagen! Puh!

image86image87image88

När så äntligen flytten var över var det dags att flyttstäda. Det tog också en hel dag! :( Som tur var slapp jag rensa golvbrunnen... det skötte älsklingen. Tur att han hade dödskalle-handskarna på! Själv moppade jag glatt på med mitt finfina set! :)

image89image90
2007-07-02 @ 15:31:55 Allmänt Kommentarer (3)