Kakeldrama

image85Äntligen har vi bestämt oss för hur vi ska göra med kaklet. Det kaklet vi köpte på M2 till badrummet tar vi till toaletten istället och så tar vi de laserskurna plattorna till badrummet. Kändes som ett riktigt bra drag tills igår... när älsklingen skulle lasta bilen och köra tillbaka det överblivna kaklet till M2 körde han fram bilen ända till porten framför lägenheten för att slippa bära det tunga kaklet så långt. Dessvärre hade han hunnit få en parkeringsbot när han kom ut med sista lasset på inte mindre än 1000:-!!! Riktigt surt! Så nu har vi skrivt ett långt mejl för att överklaga. Fortsättning följer...

Senaste numret av Allt om Kök & Bad låg och väntade i lägenheten när vi kom hem igår. Dessvärre blev det fullt upp med packande igår kväll (flyttlasset går imorgon), men ikväll kanske vi hinner kika i den lite!

2007-06-28 @ 14:06:44 Allmänt Kommentarer (4)

Vårt badrum på tv

Har satt ut all den gamla badrumsinredningen till försäljning på blocket och till vår stora förvåning har en mängd människor hört av sig. Visserligen sålde vi allt väldigt, väldigt billigt men jag förstår ändå inte att så många kan vara intresserade av gammalt skrot. Vi är i alla fall jätteglada över att slippa hyra släp och köra bort allt själva. Igår kom två killar och köpte det allra sista. De fick med sig en gammal dörr, lite dörrkarmar, ett element, lite rör samt badkaret. Detta skulle de ha till en reklamfilm för Intersport. Så vi väntar med spänning på att få se vårt gamla badrum på tv! :)
2007-06-27 @ 12:16:31 Allmänt Kommentarer (6)

Midsommarbröllop

image83

I helgen är det dags för det första av sommarens fyra bröllop. Ska bli spännande! Paret som gifter sig har varit kreativa och alla gäster fick inbjudan i DVD-format med 5.1 ljud! :) Inte illa!


Trevlig midsommar!

2007-06-21 @ 16:06:06 Allmänt Kommentarer (3)

Fiber i taket

Igår kom elektrikern tillslut! :) Så nu har han förberett för spottar och stjärnhimmel på toalett och badrum. Fiberoptikpaketet för stjärnhimmeln som vi bokade förra veckan har också kommit. Dessutom har vi köpt mörkgrå färg (samma färg som golvet) som vi ska måla taket med. Så efter lite pyssel kan nog taken vara klara snart! Hurra! :)

image77image78
2007-06-20 @ 15:51:53 Badrum Kommentarer (9)

Trenden håller i sig

Trenden med den snygga utstyrseln håller i sig. Tur att man inte ska träffa kungen i veckan i alla fall! :) Men snart är det färdigslipat... Ska bli skönt att slippa allt damm som täcker lägenheten. Hela lägenhet ser ganska trist och grå ut än så länge men häromdan fick den en liten uppiffning iaf i form av en ros som älsklingen hade fixat!

image75image76

Imorse skulle elektrikern ha kommit.. men hade visst glömt bort det! Suck! Dessa hantverkare!
2007-06-18 @ 12:30:25 Allmänt Kommentarer (7)

Brandsläckaren på plats

image70Har varit hemma i Uppsala i helgen och tog då en sväng förbi Ekeby Bruk för att återigen spana på kakel till golvet. Vi har letat i hela Stockholm efter vanligt enkelt mörkgrått matt kakel till golven utan att hitta något men så äntligen fanns det där! Hurra! Jättefint kakel i storlek 10x10 till toaletten och 45x45 till badrummet. Kommer att bli kanonsnyggt!


Efter att vi lyckats aktivera brandvarnaren två gånger under bara några dagar investerade vi idag i en brandsläckare.

image71image72image73

Som ni ser kämpar vissa på för fullt medan vissa tar pauser hela tiden! ;)
2007-06-16 @ 22:47:24 Allmänt Kommentarer (7)

Handukskroken Moritz

Hittade den här söta handdukskroken på Evalesco och den heter Moritz! Nästan så att man måste köpa den bara för att den har ett så grymt fint namn. Inte varje dag man hittar inredning döpt efter en! :)

image69
2007-06-14 @ 08:00:02 Inredning Kommentarer (7)

Kakelångest

Var ju på M2 i förra veckan och inhandlade kakel till badrummet i storlek 25x40... Råkade dock kika in i en kakelaffär i Bromma och hittade där laserskurna plattor i storlek 30x45 till nästan samma pris!! Egentligen ville vi ha laserskurna från M2, med de var jättedyra... Med laserskurna plattor slipper man den breda fogen och kan klara sig på bara någon milimeters fog. Så snyggt! Men man undrar ju om det där kaklet är sämre eftersom det är så billigt!? Gah! Nu är vi helt förvirrade! Vilket ska vi välja?

image68
2007-06-13 @ 13:17:28 Badrum Kommentarer (10)

Papprena påskrivna

Äntligen är papprena påskrivna! I augusti ska jag börja jobba på Ericsson/IPX. Ska bli superkul! Min blivande chef ringde mig igår och bad mig fundera på vilken mobil jag ville ha. Enda kravet var att det måste vara en Sony Ericsson 3G-telefon med många funktioner. Det ska vi väl kunna ordna! ;) Är lite sugen på en W880i... Väger bara 71 gram.


image67

En liten film om IPX:
http://www.ericsson.com/solutions/ipx/images/ipx_bringiton-film.mov
2007-06-13 @ 08:07:36 Allmänt Kommentarer (5)

Den första utskällningen...

Inhandlade en "pirra" tidigare i veckan... Det visade sig vara ett riktigt bra köp. Det var lätt som en plätt att få upp alla gipsplattorna till lägenheten! (I alla fall för mig som tittade på! :))

image65

image66

Innan kvällen var över hann vi få den första utskällningen. Egentligen var det inte så farligt... Det var en av de äldre grannarnas dotter som ville fira sin mors åttiårs-dag med middag i lugn och ro. Och vad kan man säga... Klart man ger efter för sånt. Fast lite busiga var vi ändå. Vi insåg att det började bli lite stressigt med att riva våtrumstapeten i den lilla toaletten innan plattsättarna kommer i veckan. Så i den varma bygglampans sken försökte vi tysta som möss riva ner tapeten. Efter ett tag insåg vi dock att det var svårt att göra detta tyst så till sist gav vi oss och så var ännu en hel arbetsdag till ända.
Sov gott!
2007-06-10 @ 23:08:09 Renovering Kommentarer (6)

Dagliga shoppingturen på K-rauta

Vi har gjort shopping på K-rauta till en daglig tradition. Idag kom vi hem med massor av fix, fog, fuktspärr mm eftersom plattsättarna ska komma till veckan. Efter en sån shoppingtur blir man så här trött:

image64
2007-06-09 @ 22:32:25 Renovering Kommentarer (5)