Med kofoten i högsta hugg

Idag har vi varit runt hela stan i jakt på kakel till brorsans kök. Verkar luta åt en turkos glasmosaik. Kan nog bli riktigt snyggt!

När vi väl kom hem gick vi loss på köksinredningen. Vi stötte dock ganska snabbt på patrull när vi hittade något slags ventilationsrör innanför ett av högskåpen i köket. De har vi inte tänkt på när vi beställde köket så vi får försöka hitta på nån speciallösning...

image168image169

Nu väntar film efter en så aktiv dag...
2007-09-29 @ 23:19:00 Renovering Kommentarer (7)

På promenad...

Trots att det egentligen finns massor att göra i lägenheten tog jag mig friheten att gå på en lång och härlig höstpromenad igår. Måste ju passa på att njuta innan vintern är här! :) Bara några meter nedanför lägenheten finns en jättemysig väg längs med Ulvsundasjön...

image165
2007-09-26 @ 22:18:00 Foto Kommentarer (5)

Sprayade elementrör

Ikväll har rören till elementen fått sig en omgång med den vita spray-färgen. Riktigt bra köp faktiskt! Inte ett enda penseldrag utan en jämn och fin yta. Det enda man var tvungen att tänka på var att täcka ordentligt där man inte ville att färgen skulle komma eftersom det bildades ett jättemoln av färg så fort man började spraya. Efter att ha sprayat på några gånger på ca 25 cm avstånds blev resultatet följande:

image164image163
2007-09-26 @ 21:45:54 Allmänt Kommentarer (2)

Förseningar

Tapetseringshelgen blev ingen tapetseringshelg... :( Helgen inleddes istället med att älsklingen blev matförgiftat och låg nerbäddad hela lördagen... Trist! På söndagen kände han sig pigg igen och vi skulle just sätta igång med tapetseringen när vi kom på att vi måste ju göra ett spår för elen till köket och det kommer att gå just där vi skulle tapetsera. Så där vi tidigare hade spacklat och slipat så fint är det nu ett djupt spår! :( Tur att vi kom på det innan vi tapetserade i alla fall!

Så det var inte så mycket vi hann med denna helg. Vi hann dock åka till K-rauta för att lämna tillbaka allt fix och fog till  badrummet som tagit upp halva vårt kök. Arbetet med badrummet har ju blivit rejält försenat. Tanken var ju att det skulle vara kaklat och klart vid det här laget, men eftersom det strulade med bilning och annat så får det nu tjäna som förråd. Eftersom vi inte vet när kaklingen kommer att ske var det ju onödigt att ha massvis med säckar i hela lägenheten. Bättre att köpa tillbaka det när vi väl behöver det...

Eftersom älsklingen är i Spanien hela veckan blir det tapetsering tidigast nästa helg...


2007-09-24 @ 21:23:20 Allmänt Kommentarer (4)

Tapetseringshelg!

Nu är förberedelserna inför morgondagen avklarade... De vita tapeterna har kommit och vi har precis inhandlat vit sprayfärg till elementen. Det borde räcka! :-) nu ska det tapetseras i helgen!
2007-09-21 @ 19:28:00 Renovering Tapeter Kommentarer (5)

Snyggt hos BoConcept

Nu när vardagsrummet snart är klart är det ju dags att börja tjuvkika på inredning. :) Har spanat på BoConcepts hemsida. Där finns riktigt mycket fint! Letar efter en snygg sideboard... Den svarta på bilden är riktigt snygg!

image162
image161
2007-09-18 @ 20:00:00 Inredning Kommentarer (2)

Enkelt med Easy Up

Nu är äntligen fondtapeten på plats! Hurra! :) Vi satte igång med tapetseringen strax efter åtta igår kväll och ca 4 timmar senare såg väggen ut så här:
image159
Det tog ju lite tid, men för att aldrig ha tapetserat tidigare gick det väldigt smidigt! Mycket var tack vare att tapeterna var "Easy Up", vilket innebär att man kan stryka tapetlimmet direkt på väggen. Mycket enkelt och smidigt! Tapeterna till de övriga väggarna är beställda. Det kommer bli vanliga helvita tapeter från Duro. Få se om vi hinner få upp dem till helgen...
2007-09-18 @ 19:34:00 Tapeter Vardagsrum Kommentarer (13)

4 extra händer

Idag har renoveringsarbetet gått framåt med stormsteg tack vare våra snälla kompisar som ryckte in och hjälpte oss.

Rickard gav sig frivilligt på att slipa i hallen eftersom han fick använda den nyinköpta dammsugaren.

image153image154

Martin var inte sämre utan målade fondväggen i ett rasande tempo. Eftersom vi kommer ha en ganska mörk tapet där tyckte vi det var bäst att måla under så att den vita väggen bakom inte syntes igenom.

image155image156

Flyttlådorna fick snällt flytta ut på balkongen för att ge plats för de duktiga arbetarna...

image157image158

2007-09-15 @ 23:31:00 Renovering Vardagsrum Kommentarer (7)

Smart brandvarnare

Har tillfälligt monterat ner vår brandvarnare nu när taken ska målas. Varför sätta upp den gamla sen igen när man kan sätta upp en sån här cool? :)

image150

Den kommer från Jacob Jensen och kostar 899:-. På hemsidan står det att den har en processor som är programmerad att dagligen kontrollera och justera känsligheten för optimalt resultat. Verkar ju riktigt smart! :)
2007-09-14 @ 17:21:37 Allmänt Kommentarer (1)

Nya detaljer på plats i lägenheten

I veckan har vi fixat till lite smådetaljer som saknats. På balkongen har vi tex numera infravärme så att vi kan sitta där och mysa på hösdagarna...

image147

Dessutom har krokarna och toalettpappershållaren kommit på plats! Det blev samma märke som på tvättställsblandaren - Tiger.

image148image149

I helgen hade vi tänkt att påbörja tapetseringen av fond-väggen i vardagsrummet. Vi målade taket igår för att allt skulle vara förberett inför tapetsering... Dessvärre gjorde vi det klassiska misstaget att måla när det var mörkt ute, varför taket idag såg lite lätt randigt ut ... Det får nog bli ytterligare en omgång med rollern!
2007-09-14 @ 10:41:00 Badrum Renovering Kommentarer (1)