Äntligen

Redan innan semestern beställde vi ett nytt bord från Hemmet till vardagsrummet... Efter 6 veckor av väntan så dök bordet äntligen upp i veckan. Passade riktigt bra i vardagsrummet!

2008-08-30 @ 17:27:00 Inredning Vardagsrum Kommentarer (10)

Sideboard-projekt

Vi har påbörjat ett projekt där vi håller på att bygga en sideboard. Eftersom vi ville ha en sideboard lika lång som väggen (3 meter) så fanns det inte så mycket att välja på... Det var bara att bygga en egen!

Vi har köpt fem stycket fläktskåp ifrån IKEA och satt ihop. Det som saknas nu är en täckskiva att lägga ovanpå. Är det någon som har ett bra förslag på var man kan få tag på en sådan? Ett alternativ är att köpa de täcksidor som tillhör köket, men eftersom dessa är för korta måste man skarva... :(

2008-08-26 @ 20:58:00 DIY Vardagsrum Kommentarer (21)

Rätt höjd på lampan

Kul att så många gillade lampan i förra inlägget. Sofia undrade hur man får lampsladden att fastna på rätt höjd och hur man får till ett jämnt och snyggt hål.

Hålet var ganska lätt att få till. Pilatesbollen hade redan ringar i olika storlekar markerade på bollen så jag följde bara ett av hålen och undvek att dra tråden över det. Eftersom man virar så många varv blir det på så sätt till slut ett jämnt och fint hål.

För att få lampan på rätt höjd köpte vi en s.k. "nippelmix" på Claes Ohlsson. Vi satte ihop några nipplar och sprayade de vita. Därefter trädde vi tråden igenom nipplarna. Jag hoppas du förstår av bilderna. Lycka till!!

2008-08-26 @ 20:10:00 Belysning DIY Pyssel Kommentarer (4)

Min Random Light

Under semestern hann vi med att pyssla lite... Det fick bli en alldeles egen Random Light. Riktigt kul att få pyssla lite och resultatet blev inte så pjåkigt! :)


Det klurigaste var att hitta en lagom stor ballong eller badboll att utgå ifrån. Efter ett tag kom vi på att man kunde använda en pilates-boll. Vi hittade en på Rusta för 150:-. Därefter inhandlade vi lite papperstråd från Panduro och lite tapetklister. Sen var det bara att doppa tråden i limmet och börja vira varv efter varv. Efter ca 400 meter tråd kändes lampan klar. Den fick torka några dygn och sen tog vi ur luften ur bollen och lampan var redo att hängas upp i vardagsrummet.
2008-08-22 @ 23:20:00 Belysning DIY Pyssel Kommentarer (46)

Bröllop

I helgen har det varit bröllop. Brudparet var riktig vackra!

Jag ansvarade för att dekorera festlokalen. Riktigt kul uppdrag! :) Med hjälp från Frippan och massa fina pärlor från pärlverkstan tillverkades egna servettringar. Pärlorna som blev över använde vi som dekoration på borden. Övriga detaljer vi använde var ljushållare från Ikea och vaser från Himla med vita liljor.
2008-08-16 @ 19:24:00 DIY Pyssel Kommentarer (10)

Äntligen har vi lyckats köpa en tv...

Vi har försökt några gånger, men varje gång lämnat tillbaka dem eftersom de antingen varit för dåliga eller för fula! :(

Men tillslut blev det en stilren fullHD-tv i svart design av märket Zepto. Vi är supernöjda med köpet!Zepto är ett danskt företag som säljer teknikprylar i attraktiv design. Dustin Home hade en kampanj där man kan köpa dem för 6990:- Grymt billigt!

2008-08-11 @ 19:34:10 Vardagsrum Kommentarer (8)

Skjutdörrarna snart på plats

Här har det varit dåligt med aktivitet på sistone... Men nu ska det bli bättring!

Under sista semesterveckan har vi börjat sätta upp skjutdörrarna. Vi har köpt Lyngdal från ikea, men tyckte de var lite för genomskinliga så vi har klistrat på vit plast på baksidan för att man inte ska se igenom dem. Resulatet är bilden till höger. Den vänstra dörren är i orginal men den högra har vi klistrat på plast på... Blev riktigt bra tycker jag! :)

2008-08-10 @ 22:51:00 Renovering Sovrum Kommentarer (9)