Betongvägg

Igår svängde vi förbi Kvik och beställde oss ett kök. Det blir samma serie som förra gången men kommer nog upplevas något annorlunda!

Bakom bänkskiva och överskåp ska vi ha en betongvägg, så nu håller vi på att fundera på hur vi ska kunna få till en sån. Vi vill att den ska se ut så här ungefär:


Foto: www.kvik.se

BoConcept har fina "betongväggar" i sina butiker som verkar vara en masonitskiva med betongstruktur på. Var inne och pratade med en av montörerna där i veckan och enligt honom var dessa både dyra och väldigt svåra att få tag... :(

Har även googlat mig till att det finns nåt ytskiktsmaterial från Marocko som heter tadelakt. Nån som testat på det? Annars så finns det ju coola tapeter som ser ut som betong.


Vänster: tadelakt från www.tadelakt.co.uk, höger: tapet från concrete wall

Vi har även pratat med målarn och han ska ta fram ett exempel på puts som man kan "mura" med på väggen. Nån annan som har nån bra idé på hur man får till en betongvägg?
2011-08-26 @ 21:05:00 Inredning Kök Kommentarer (4)

Kaos

Så här ser det ut efter att hantverkarna gått loss i en vecka... Här kommer före- och efterbild:
En av väggarna har hittills tagits ner. Glasdörrarna kommer vi behålla men sätta upp på ett annat ställe i lägenheten.
2011-08-16 @ 22:25:00 Renovering Kommentarer (5)

Nytt kök

Det börjar bli hög tid att beställa kök... Men eftersom bostadsrättsföreningen inte har godkänt vår planerade flytt av köket så vågar vi inte lägga beställningen riktigt än. Det lutar dock åt Kvik även denna gång. Vi var riktigt nöjda med dem sist och dessutom har de snabb leverans! :)

Något liknande det här är vi ute efter:Foto: skärmdump från Siematic och Myresjökök och Kvik
2011-08-12 @ 18:59:11 Kök Kommentarer (1)

Renoveringen har startat!

Igår fick vi äntligen tillgång till nya lägenheten! Denna gång kommer vi inte göra något alls av renoveringen själva, utan har lejt bort allt till en hantverkarfirma! Somliga hade dock lite svårt att slita sig! :)

2011-08-09 @ 21:25:00 Kök Renovering Kommentarer (2)