Dessert & Choklad Stockholm

I veckan när jag lunchade med bästa Johanna så hade hon med sig supergoda praliner från "Dessert & Choklad Stockholm" på Lilla Essingen. Så igår tog jag och Nova en promenad till Lilla Essingen för att även testa på deras bröd. Så grymt gott!! Verkligen värd den lilla promenaden dit! :)
Foto: Tina, timonhome.blogg.se
2013-04-26 @ 16:01:00 Allmänt Tips Kommentarer (2)

Gardiner på gång

Idag sys det gardiner här hemma... Tyget köpte jag för typ ett år sen så det börjar ju bli på tiden att göra något av det! Tur att man är mammaledig så man får någonting gjort här hemma! ;)
Foto: Tina, timonhome.blogg.se
2013-04-25 @ 18:17:53 Allmänt Pyssel Kommentarer (1)

Inte min grej

Det här med vildjäst va nog inte heller min grej. Trots att degen fått jäsa i 3x12 timmar så blev brödet ändå superkompakt! Nåt måste gått fel på vägen! :( Suck!
Foto: Tina, timonhome.blogg.se
2013-04-24 @ 16:57:00 Mat & Bakning Kommentarer (2)

Västerås

I helgen bar det av till Västerås för att hälsa på brorsan och hans fru. Västerås visade upp sig från finaste sidan med strålande solsken.
Foto: Tina & Simon, timonhome.blogg.se
2013-04-22 @ 17:49:00 Allmänt Foto Kommentarer (2)

Lemon curd

Har testat att göra lemon curd nu när tiden är på min sida (receptet hittade jag här). Så i fredags när våra vänner kom på besök gjorde vi en dessert baserat på lemon curd. Tillsammans med grädde, digestivekex och hallon blev det jättegott. Vill man lyxa till det så kan man hacka i vit choklad också! Ser man till att paketera in ingredienserna lite fint och skickar med ett recept så kan det till och med passa bra som present när man går bort!  
Foto: Tina, timonhome.blogg.se
2013-04-21 @ 19:32:00 "Gå Bort"-Present Mat & Bakning Kommentarer (4)

Ett litet tips

Under den här långa vintern är det många ljus som har gått åt här hemma. Ett tips för att få kronljus att passa i ljusstaken är att droppa lite stearin i botten på ljusstaken och sen sätta dit ljuset. Då sitter det bra att du slipper ta till knäckformar! :)
Foto: Tina, timonhome.blogg.se
2013-04-17 @ 18:27:00 Tips Kommentarer (2)

Snart kan jag leka studio

I veckan som gick klickade jag hem mig ett studioset innehållandes 2 stativ, 2 paraplyer, 2 blixtar, blixtutlösare/mottagare, powerblock, 2 softboxar, färgfilter, honeycomb, snoot, mini-reflektor, vit + blå diffusor och väska. Med tanke på det ynka priset så är det nog inga superproffsiga saker men det räcker bra för att leka studio här hemma! Ger det mersmak så får man väl köpa upp sig längre fram!
 
 
2013-04-16 @ 15:54:47 Foto Kommentarer (9)

Hamstra syltburkar

Idag har jag shoppat upp hela lagret av syltburkar på Lagerhaus. Typ. För ett tag sen köpte jag nämligen de här söta syltburkarna men sist jag var inne så nämnde nån att de kanske inte får in fler. Ve och fasa! Bäst att hamstra! :) De är ju både billiga och i roligare färger än på de flesta andra ställen.
Foto: Tina, timonhome.blogg.se
2013-04-15 @ 17:06:00 Allmänt Kommentarer (0)

Loppis på Ikea

I helgen var det loppis på Ikeas parkering. Jag som älskar loppisar drog dit för att se om det gick att hitta några kap. Eftersom vi kom dit tre timmar efter att det börjat så hade nog det mesta redan hunnit säljas. Jag fick dock tag i den här lampan. Visst är den söt? Den fick platsa på byrån i vårt kontor. Även de gamla New York-tavlorna har fått komma fram igen! :)
Foto: Tina, timonhome.blogg.se
2013-04-09 @ 13:46:48 Inredning Loppisfynd Kommentarer (2)

2 år senare...

är bilderna från vår road trip i Kalifornien redigerade! I veckan träffade jag några kompisar som precis kommit hem från deras semester där de bilat mellan San Fransisco och Los Angeles. Jag insåg då att jag inte ens kollat på bilderna vi tog när vi vi gjorde samma resa för två år sedan. Anledningen är att vi tog så sjukt många bilder (1675 st, dessutom i raw-format) så när bilderna skulle öppnas säckade typ datorn ihop men nu har vi en ny dator så i helgen blev bilderna äntligen redigerade! :)
Foto: Tina, timonhome.blogg.se
  
2013-04-07 @ 23:31:00 Foto Kommentarer (4)

Vildjäst

Efter att ha misslyckats med min surdegsgrund förra vecka ger jag mig nu i kast med något jag hoppas klara av - vildjäst. Någon som testat på det tidigare? Jag hittade en instruktion här och kände mig manad! :) Verkar ju mycket lättare och smidigare! Just nu står den här burken på köksbänken innehållandes russin, socker, honung och vatten. Ser rätt äckligt ut men tror nog att slutresultatet kommer bli gott! :) Återkommer när jag bakat mitt första bröd! 
Foto: Tina, timonhome.blogg.se
2013-04-05 @ 15:21:00 Mat & Bakning Kommentarer (2)